keskiviikkona, lokakuuta 26, 2005

Syksy

Kyllä taas huomaa, että jokavuotinen syksy on saapunut vieraaksemme. Tänäänkin istuskelin asunnossani neljään asti pelkästään kylpytakissa ja pohdiskelin, josko ne möisivät minulle Jack Danielsia alkossa jos menisin sinne kylpytakkiin ja boksereihin sonnustautuneena. Itsensä pukeminen kun on näin syksyisin niin kovin raskasta.

Ihminen joutuu hirvittävän kriisin valtaan kun tajuaa, että vaatteita on puettava enemmän kuin kesällä. Ahdistaa jo ajatuskin sellaisesta eikä vaatteiden alle sulloutumisesta tule alkuunkaan mitään. Istutaan vain jakkaralla bokserit jalassa ja odotetaan, että äiti tulisi toiselta puolen Suomea pukemaan.. Ei hän tule vaikka on sinulle yhden ihmiselämän velkaa.

Minä olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että minulla on vanha kylpytakkini jonka suojissa voin ajatella synkkyyksiä syksyn harmaina päivinä, jolloin yötkin tuntuvat päivää valoisammilta.

Muiden ahdistus sentään piristää minuakin: Nightwish hajoaa ja tuhannet nuoret viiltävät pieniä ranteitaan vihaten äitejään jotka ovat heille yhden ihmiselämän velkaa.