torstaina, lokakuuta 13, 2005

Greetings from Tornio

Muutin tässä taannoin takaisin tänne Perämeren peräreiän (Kemin) taakse, eli peräsuoleen. Uudenkarheaan asuntooni ensimmäistä kertaa astuessani huomasin hämmästyksekseni, että sen siivous oli jätetty täysin retuperälle. Huone oli niin saastainen, että hämmästelin, etten löytänyt lattialta ihka-aitoja paskakasojakin.

Entisen asukkaan nimi on tiedossa nähtäessä häntä on mulkaistava vihaisesti. Miettiköön hän tätä rikostaan ja pohtikoon mielensä syvimmissä sopukoissa sen suhdetta tähän mulkaisurangaistukseen. Kysyköön hän itseltään, kannattiko?

Tässä asiassa eniten minua ihmetyttää Tornion asuntotoimiston menettely. Soittaessani kyseiseen toimistoon korvausasiossa, minulle kerrottiin tylysti töksäyttäen, että minun olisi pitänyt ilmoittaa asiasta etukäteen. Kysyessäni, "kuinka vitussa olisin voinut tietää etukäteen", korjasi tympeä miesääni aiempaa lausuntoaan, "no ainakin hyvissä ajoin". Muutin asuntooni sen oltua tyhjänä jo melkein viikon, eikä sitä tuona aikana ollut käynyt kukaan tarkistamassa. Onko se nyt saatana oikeasti niin, että asunnon kunnon tarkistaminen ja siivoojien paikalle hälyttäminen on kenties säästötarkoituksissa jätetty uuden asukkaan niskoille? Minusta vain tuntuu, että siellä toimistolla on nyt joku jättänyt hommansa hoitamatta. Vitun laiskat paskiaiset!