tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Asuntomessut

Katselinpa televisiosta kun siellä mainostettiin Oulun asuntomessuja. Mainoksessa pullukka formulafani kertoilee innoissaan formulakisoista ja kyselee tympääntyneen näköiseltä "komealta" mieheltä, että onko tämä käynyt siellä tai siellä katsomassa formuloita. "Komea" mies on liian hyvä ihminen katsoakseen formuloita. Hän on liian korskea innostumaan moisesta lapsekkaasta touhusta ja ennnenkaikkea hän on parempi ihminen kuin tämä pullukka. Komea mies ottaa naisensa ja lähtee katsomaan asuntoja Ouluun. Pullukka katsoo hetken surullisena, onnellisen pariskunnan perään, mutta pian hänen pienet aivonsa unohtavat ihan kaiken ja jälleen hän hymyilee.
Komeaa miestä näyttelee Mare Oravainen joka kohtasi joulun jälkeen Intianmeren tsunamit ja kirjoitti seitsemän päivää -lehdelle tunteita herättävän tekstiviestin jossa kertoi vetävänsä kännit ennen viimeistä, suurta aaltoa. Varmaan on tekstaria kirjoittaessaan vierittänyt kyyneleenkin ja ajatellut, "olen minä jumalauta ihana mies".
Mare Oravainen muistetaan parhaiten Suuresta seikkailusta muutaman vuoden takaa. Siinäpä vasta miehellä merittiiä, vai pitäisikö sanoa hauskasti Mareettiä!